ГоловнаCуспільство

Фестиваль «Сила нескорених» збере декілька тисяч гостей з усієї України

Як раніше повідомляли журналісти ІА «Мост-Днепр», 9 жовтня на території ж/м Ігрень за підтримки Дніпропетровської обласної ради відбудеться п’ятий ювілейний фестиваль «Сила нескорених». Що чекає на гостей фестивалю, чим він відрізнятиметься від попередніх та хто братиме в ньому участь, розповів на прес-конференції директор КП «Центр народної творчості ДИВОКРАЙ» ДОР, а також організатор фестивалю Віктор Боняк.

Директор КП «Центр народної творчості ДИВОКРАЙ» ДОР анонсував участь у фестивалі «Сила нескорених» гостей майже з усієї України. Наприклад, минулого року, розказав Віктор Боняк, не зважаючи на сильний дощ, захід відвідало більше трьох тисяч людей. Висловив сподівання, що й ювілейний фестиваль збере не менше українців. 

«Будуть присутні історичні клуби з Києва, Харкова, Одеси та з усіх куточків нашої країни. Вони оберуть теми локацій та будуть висвітлювати певний період, а саме: другу світову війну, козацтво, АТО або Операцію Об'єднаних сил», - сказав він.

Директор КП «Центр народної творчості ДИВОКРАЙ» ДОР відмітив – на заході буде задіяно більше 20-ти одиниць техніки. Це танки другої світової війни, сучасна воєнна техніка, літак та зброя різних часів. 

«Цей захід дуже важливий, тому, що коли люди дивляться по телевізору новини щодо обстрілу, про те як порушено 12 разів режим тиші, то вони певним чином не усвідомлюють усю серйозність цієї інформації. А коли вони на заході самі бачать, як танк стріляє холостими набоями, тоді одразу відчувають ту атмосферу і починають розуміти важливість наших захисників».

Віктор Боняк також додав, що в ході фестивалю також будуть проведені семінари та лекції. Він також звернув увагу на те, що вхід на фестиваль «Сила нескорених» для всіх буде вільним.

На захід, який відбудеться 9 жовтня на території ж/м Ігрень, можна буде доїхати такими маршрутками:• № 7 від вокзалу;• № 21 від центру;• № 2 від ж/м Придніпровський.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook