ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відкрилася виставка старовинних жіночих прикрас

У Дніпрі відкрилася виставка старовинних жіночих прикрас

27 вересня у Дніпрі відкрилася виставка старовинних жіночих прикрас «Дукачі та прикраси: Схід». Тут представлено понад 350 експонатів з приватної колекції Віктора Векленка. Виставка проходить у рамках програми Бориса Філатова «Культурна столиця». Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Здебільшого на виставках старовинних прикрас ми бачимо яскраві срібні або золоті речі, з камінцями чи різнокольоровим склом. Але більшість населення українських земель тих часів не була дуже заможною, тож і прикраси були простішими. На цій виставці і можна побачити ті прикраси, які носили українські жінки із простих сімей. Вони вдягали їх на свята або до церкви. Я вдячний «Культурній столиці» за можливість показати це історичне та культурне надбання дніпрянам», – розповів під час відкриття виставки директор Музею Хреста, власник колекції Віктор Векленко.

Як розповів мистецтвознавець Музею українського живопису Володимир Маліков, експозиція цікава ще й науковим підґрунтям: «На глядачів чекає дуже розлога експозиція – досить ґрунтовні наукові матеріали. Тож відвідувачі зможуть скласти повне уявлення про виставку».

Виставка «Дукачі та прикраси: Схід» працюватиме у Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5-А, 3-й поверх) до 10 жовтня. Вхід вільний.  

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook