ГоловнаCуспільство

Після двотижневої перерви Дніпровський академічний театр драми та комедії відкрився для глядачів

Культурне життя є і буквально вчора, 3 листопада, після двотижневої перерви Дніпровський академічний театр драми та комедії радував своїх глядачів виставою. Про це в ході прес-конференції розказав директор та художній керівник закладу Сергій Мазаний.

«Червона» зона не заборона для культурного життя Дніпропетровщини, розказав Сергій Мазаний. Він поділився радісною звісткою театральна родина його закладу вчора повернулася до звичного режиму роботи. 

«Багато у нас було зустрічей із колективом. Вони були різні, як позитивно емоційні, так і негативно емоційні, але я вдячний колективу, який зрозумів те, що щеплення та дотримання карантинних норм та правил – це про культуру і свідомість. У нас на сьогодні із колективу в 144 людини тільки восьмеро не вакцинованих, але три з них перехворіли, ще п’ятеро мають реальні протипоказання», - розказав директор та художній керівник Дніпровського академічного театру драми та комедії.

До роботи у звичному режимі готовим має бути не тільки колектив, пояснив Сергій Мазаний, а й глядач. Маска, дотримання дистанції та сертифікат про щеплення. Це ті вимоги, дотримуючись які культурне життя вируватиме в регіоні.

«Вчорашня вистава проходила у малій залі. Її заповнюваність була 50%. Все пройшло абсолютно спокійно. Ми теж переживали, як будуть люди налаштовані. Звичайно театр може працювати у «червоній» зоні, але дотримуючись певних умов. А саме: глядач повинен мати «зелений» сертифікат про проходження повного курсу вакцинації, маску і з нашого боку ми забезпечуємо всім необхідним – це і санітайзери, і дотримання дистанції. Вчора, наприклад, все було абсолютно спокійно, глядачі були до цих правил готові».

Сергій Мазаний розказав, у подальшому всі вистави Дніпровського академічного театру драми та комедії проходитимуть за графіком. У разі ж виникнення змін – глядачів повідомлятимуть. В онлайн режим, поділився директор та художній керівник, театр не переходитиме.

«Я пропоную людям, які ще сьогодні сидять вдома, вакцинуватися та приходити до театру, бо онлайн театр це дещо інше. Живе спілкування ніщо не замінить. Та й для того, щоб забезпечити онлайн театр потрібні кошти, щоб все зробити якісно, як ми робили на фестивалі «КУТ 30», який ми проводили на початку жовтня», - пояснив Сергій Мазаний.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook