ГоловнаCуспільство

Кожен п‘ятий школяр пробував наркотики: як зупинити підліткову наркоманію

Протидіяти поширенню наркоманії серед неповнолітніх покликана одна з координаційних рад Дніпропетровської обласної ради. Вперше за багато років фахівці так комплексно підійшли до вирішення проблеми дитячої наркозалежності. Члени корординаційної ради провели вже п‘ять виїздних нарад у Нікопольському, Павлоградському, Новомосковському, Кам’янському та Дніпровському районах. Про це повідомляють у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

«Наша мета – зустрітися з керівниками, освітянами, медиками й поліцейськими кожної громади області, - зауважив голова Координаційної ради й очільник постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту Михаил Кошляк . — Тільки у Дніпровському районі кожен п’ятий школяр вже має досвід вживання наркотичних засобів. Аналогічна ситуація у більшості районів. Ми маємо зупинити цей процес і над цим ретельно працюємо».

 

В подальшому в області увагу приділятимуть й профілактичній роботі: активніше залучатимуть наркологів і психологів, ювеналів та громадські організації.

 

«Завдяки розвитку позашкільної роботи, в регіоні для дітей буде створено альтернативу залежностям. Лише за останній рік, через скорочення мережі позашкільних закладів, кожна дванадцята дитина припинила відвідувати гуртки та секції, а отже стала потенційною жертвою наркозлочинців. Ми маємо зробити все можливе, аби захистити дітей від небезпеки», — сказала начальниця гуманітарного управління облради Лілія Гиренко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook