ГоловнаCуспільство

Ще понад 60 тисяч клієнтів ДТЕК Дніпровські електромережі отримали можливість економити на електриці

Жителі Дніпропетровської області почнуть менше платити за світло. З початку року ДТЕК Дніпровські електромережі встановив ще 60,5 тисяч розумних лічильників в оселях клієнтів. Заміна приладів – безкоштовна для жителів області. При цьому дозволяє економити гроші та самостійно передавати покази електроспоживання оператору системи розподілу (ОСР). Про це повідомили у прес-службі компанії. 

ДТЕК Дніпровські електромережі системно впроваджує технології автоматизації та цифровізації для того, щоб перетворити українські мережі на інфраструктуру Smart Grid – надійну, гнучку та стійку. Розумні лічильники – основа для побудови розумних мереж в Україні. Наразі нові двозонні прилади обліку вже встановили у 60,5 тисяч сімей у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Нікополі та інших містах регіону. До кінця року такі електролічильники з'являться ще у 6,5 тисяч клієнтів компанії.

 «ДТЕК інвестує у цифрову трансформацію, нові технології та інновації. В цьому році ми майже у двічі збільшили збільшити обсяги установки розумних лічильників, які допомагають клієнтам заощаджувати. Це стало можливим завдяки переходу на стимулюючий інвестиції RAB-тариф. Загалом до кінця року встановимо 67 тисяч таких приладів. Це дозволить 27% наших клієнтів користуватися розумними лічильниками. А через 9 років, за планами, всі 100% жителів області без додаткових доплат отримають нові розумні прилади обліку», – повідомив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

ДТЕК Дніпровські електромережі встановлює розумні лічильники в рамках своїх інвестиційних програм. Насамперед, в житлових будинках з морально застарілими приладами та низькою точністю обліку. Установка такого лічильника не передбачає додаткових витрат з боку клієнта.

Наразі в Дніпропетровській області працює понад 344 тисячі автоматизованих приладів обліку. Це – один з найбільших показників серед ОСР в країні. До кінця 2021 року їхня кількість сягне 351 тисячу.

Розумні лічильники автоматично передають свідчення про спожиту електроенергію, що економить час клієнта – йому не потрібно додатково повідомляти компанії ці дані через онлайн-сервіси або кол-центр. Крім того, нові лічильники дають можливість економити за рахунок денного та нічного використання електроенергії, що може значно скоротити для користувачів витрати на електрику*.

Переглянути адреси будинків, де встановлюють такі прилади обліку, можна на сайті компанії. Для виконання монтажних робіт необхідно допустити фахівців ДТЕК Дніпровські електромережі в приміщення (якщо лічильник знаходиться у квартирі).

Коментар Андрія Терещука, як і для чого ДТЕК Дніпровські електромережи встановлює розумні лічильники, можна переглянути за посиланням.

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – лідер і найбільший приватний інвестор енергетичної галузі України. Наші підприємства видобувають вугілля і природний газ, виробляють електроенергію на сонячних, вітрових і теплових електростанціях, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському і зарубіжних ринках, розподіляють і поставляють електроенергію споживачам, надають клієнтам послуги з енергоефективності та розвивають мережу швидкісних зарядних станцій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook