ГоловнаCуспільство

Кожен день роботи Biopharma Plasma Дніпро – це шанс на життя для сотень людей

Щоденно, з понеділка по суботу, о 7.30 центр донорства плазми відкриває свої двері, аби дати шанс на життя важкохворим дітям та дорослим. Команда Biopharma Plasma Дніпро зустрічає кожного донора теплою атмосферою, дбайливим ставленням та чаєм із печивом. Спільно колектив центру та донори роблять благородну справу, а тому й у цих стінах завжди панує спокій та доброта.

Деталями буденного життя донорів та Biopharma Plasma Дніпро з журналістами ІА «Мост-Днепр» поділився завідуючий відділу трансфузіології Олександр Урупа.

Biopharma Plasma Дніпро входить в мережу найсучасніших сертифікованих плазмацентрів України та відповідає світовим стандартам обслуговування донорів.

За день дніпровський центр донорства плазми приймає більше сотні людей. Олександр каже: всі вони різні – за професією, хобі та статусом, але об’єднані спільною метою.

 

«Їх поєднує те, що вони приносять добро у цей світ, здаючи плазму. Так як ліки з плазми не мають синтетичних аналогів та використовуються при лікуванні різних захворювань. Будучи інтерном, я проходив практику в дитячому онкологічному відділенні та на власні очі бачив, як ліки з плазми допомагають дітям проходити важкі періоди після хіміотерапій та опромінень. Ці ліки дійсно працюють, а ефект від них помічаєш одразу: діти починають ходити, бігати та посміхатися», - поділився Олександр Урупа.

Ліки, що виробляються з плазми крові донорів на заводі Biopharma, тільки за минулий рік врятували понад 30 тисяч життів українців. Це люди з опіками, постраждалі в ДТП, хворі на онкологію та на важку ковідну пневмонію. Але добро має властивість повертатися – донори, рятуючи життя інших, суттєво покращують і якість власного життя.

«Кожен донор проходить безкоштовне обстеження - аналізи по 22 показникам крові. Також обов'язковий тест на вірусні захворювання, а це гепатити А, В та ВІЛ. Це, в першу чергу, корисно для контролю здоров'я, а також вигідно для донора. Проходячи такі обстеження у приватній клініці, коштувало б це близько 2,5 тисяч гривень. А наші донори проходять його безкоштовно», - пояснив завідуючий відділу трансфузіології Biopharma Plasma Дніпро.

 

Обстеження, теплий чай перед процедурою та сама донація займають приблизно півтори години часу. Донори проводять його з користю для власного здоров’я та в задоволення. Хтось переглядає фільми, хтось веде переписку, підключившись до тутешнього якісного wi-fi. Хтось, залишаючи гаджет на підзарядці, просто спілкується із сусідом по кріслу для донації. 

«Донори в нас різні – деякі благодійники, деякі бажають отримати компенсацію. Середня компенсація за донацію у Biopharma Plasma Дніпро складає 300 гривень, але ми маємо і бонусну програму. За третю донацію донор додатково отримує 300 гривень, за п'яту – 500, а за п'ятнадцяту донацію 1,5 тисячі гривень. Це справа кожного, і ми раді всім донорам, незалежно від того, чи він благодійник чи ні», - розказав Олександр Урупа.

 

До того ж, Biopharma Plasma Дніпро постійно проводить акції, донори-учасники яких після процедури отримують не тільки грошову компенсацію, а й різноманітні подарунки. Олександр Урупа анонсував: таких сюрпризів у передноворічні дні у центрі донорства плазми очікується чимало. На донорів чекає щонайменше 3 акції: Follow за добро, За руку з Миколаєм і За що я люблю донорство. Кожна з них передбачає безліч призів та цінних подарунків. Тож бути донором не лише благородно й корисно, а ще й цікаво та приємно.

Владислав Амброзяк навчається на другому курсі Дніпровської політехніки. В майбутньому він інженер-електрик. Про Biopharma Plasma Дніпро Владислав дізнався від однокурсників, троє з яких вже долучилися до команди донорів.

 

«Сьогодні моя перша донація. Все відбувається дуже просто: приходиш, відповідаєш на питання, проходиш обстеження – аналіз крові, вага, зріст, тиск і все ти готовий до донації. Мені від цього гірше точно не буде, а комусь у такий спосіб можна допомогти», - резюмував хлопець.

Biopharma Plasma Дніпро чекає на донорів плазми за адресою:

м. Дніпро, пр. Богдана Хмельницького, 17

Графік роботи: пн-пт 7:30 -19:00, субота –7:30 -16:00

Гаряча лінія для запису та консультацій: 0 800 600003

Детальніше про акції та більше новин в соціальних мережах, приєднуйтесь:

https://www.facebook.com/biopharmaplasma

https://www.instagram.com/biopharmaplasma/

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook