ГоловнаCуспільство

Як за умови співпраці депутата та містян вирішуються нагальні питання Центрального району Дніпра

Наприкінці року прийнято підводити підсумки: що вдалося реалізувати, а які справи варто перенести на наступний рік. Аналізуючи 2021-ий, депутат Дніпровської міської ради VIII скликання Дмитро Щербатов, розповідає – рік, що минає, був насиченим, а співпраця з виборцями активною та плідною. Все, про що просили люди, виконано. Власне, що саме було зроблено у Центральному районі Дніпра, він розказав у коментарі.

«Протягом 2021 року мною було направлено 168 депутатських запитів та звернень на ім'я Міського голови і його заступників, до органів місцевого самоврядування та керівників комунальних підприємств стосовно наявних проблем, які найбільше турбували жителів району. За результатами розгляду отримано 140 відповідей. У більшості випадків проблеми мешканців Центрального району вирішено, але також є багато питань, які вирішити в минулому та поточному році виявилось неможливим та їх вирішення заплановано на 2022 рік.

Як депутат Дніпровської міської ради VIII скликання, провів 16 прийомів громадян, на яких прийнято 410 осіб і 47 зустрічей з мешканцями району, на яких були присутні близько 500 громадян. Обговорювали наявні проблеми, вирішували питання по суті та надавали всебічну допомогу.

Розглянуто 208 пакетів документів стосовно можливості отримання громадянами матеріальної допомоги, за результатами розгляду яких надано пропозиції до департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради щодо призначення адресної матеріальної допомоги. Матеріальну допомогу з коштів депутатського фонду було надано 208 мешканцям (потребували лікування та реабілітацію, онкохворим та інвалідам) на суму 300 тисяч грн. Ще 81 особа очікує фінансування.

Благоустрій району:

Мною розглянуто 73 заяви та звернення щодо проведення ремонтних робіт у будинках та прибудинкової території Центрального району.

Комісії стосовно витрачання коштів бюджету Дніпровської міської територіальної громади, передбачених на фінансування Програми сприяння розвитку територій м. Дніпра на 2021 – 2025 роки надано документи на 24 об'єкти на суму 2 млн грн.

Оновлення та розвиток інфраструктури:

За моєї ініціативи проведено роботи щодо ремонту дорожнього покриття по вулиці Миколи Руденка, по вулиці Сергія Подолинського такі ж роботи проведені частково. Також у листопаді поточного року встановлено дитячий майданчик на території 40 округу.

У Центральному районі визначено 6 об'єктів для участі у проєкті «Двори для життя», за 3 адресами роботи виконано: по вулиці Новосільний 21, проспекту Олександра Поля 121 та 107 В.

Підготовлено пропозиції до плану Дніпровської міської ради з виконання робіт по благоустрою інфраструктури на території 40 округа на 2022 рік на 5 млн. грн.

Турбота про школи:

За мого сприяння було виділено кошти з міського бюджету на проведення поточного ремонту в Комунальному закладі освіти «Навчально-виховний комплекс № 37 «Дніпровська гімназія – школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад (дитячий садок)» із заміни вікон на металопластикові та проведення поточного ремонту системи опалення.

Проведення та організація заходів:

Організовано вручення 150 святкових продуктових наборів для привітання громадян, волонтерів, їх сімей, учасників другої світової війни та осіб з обмеженими можливостями Центрального району міста Дніпра, під час проведення заходів на новорічні та різдвяні свята (25.12. - 30.12.2020).

Проведено святкову зустріч та привітання жінок Центрального району з Міжнародним жіночим днем – 8 березня із врученням солодощів та квітів (05.03.2021).

Організовано прибирання та благоустрій пам’ятника керівнику підпілля в місті Дніпропетровську в період другої світової війни Георгію Петровичу Савченку (1918 - 1942) під час проведення «Толока пам’яті» День довкілля (17.04.2021).

Організовано проведення святкових заходів до Дня пам’яті та примирення, 76-ої річниці перемоги над нацизмом у другій світовій війні (09.05.2020).

Організовано проведення святкових заходів в Центральному районі міста Дніпра до Дня Незалежності України та вручено 40 продуктових наборів літнім мешканцям, волонтерам та особам з обмеженими можливостями (21.08.2021).

Підсумок

Хочу подякувати Головам ОСББ, кооперативам співмешканців, старшим будинків, а також всім мешканцям округу № 40 та всього Центрального району міста Дніпра, які беруть активну участь у житті нашого району, за проведену роботу та плідну співпрацю. Хочу побажати всім Вам здоров'я, наснаги, благополуччя.

З Вашими пропозиціями щодо розвитку округу та району звертайтеся за адресою: просп. Олександра Поля, 101 офис Д-1. Час прийому: кожна третя субота місяця, з 10:00 до 14:00.

Дякую за співпрацю!»

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook