ГоловнаCуспільство

Тренажери, які вчать долати перешкоди: у Дніпрі працює центр соціальної адаптації людей з інвалідністю

У Дніпрі працює центр соціальної адаптації людей з інвалідністю. Він розташований в будівлі амбулаторії №3 ДЦПМСД №4 (Шевченко 6-А). Працювати в центрі будуть  люди з інвалідністю, які ділитимуться своїм досвідом та на власному прикладі вчитимуть, наприклад, їздити на колісних кріслах. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«В нашому центрі люди з інвалідністю навчатимуться жити звичним життям. Пересуватися вулицями, долати сходи, бордюри, для цього тут є спеціальний тренажер. Також є параподіум, який допомагає відновлювати м’язи», - розповіла голова Центру соціальної адаптації людей з інвалідністю ГО «Океан добра» Ольга Волкова.

Зараз, через обмеження червоної зони, центр соціальної адаптації для людей з інвалідністю не працює. Найближчим часом в центрі  планують підписати меморандум про співпрацю з медичним університетом. Студенти 1 та 2 курсів, які навчаються на терапевтів, допомагатимуть тренуватися людям з інвалідністю на волонтерських засадах. 

«Дніпро піклується про людей з інвалідністю. В місті працює соціальне таксі, це спеціалізовані автомобілі,  обладнані гідравлічними підйомниками. Є забезпечення санітарно-курортним лікуванням, існують пільги та матеріальна допомога. Також заклади соціального захисту та медичні установи облаштовують з урахуванням інклюзивності», - зазначила начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко. 

В будівлі амбулаторії №3 ДЦПМСД №4, де проходитимуть заняття, є пандуси, тактильна плитка, написи шрифтом Брайля та санітарна кімната для людей з інвалідністю, розповів генеральний директор КНП «Дніпровський центр первинної медико-санітарної допомоги №4» ДМР Андрій Подольний: «В наступному році буде зроблена реконструкція всіх поверхів. По завершенні робіт приміщення повністю відповідатиме нормам ДБН та доступності людей з інвалідністю».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook