ГоловнаCуспільство

Круглий стіл із європейськими гостями: у Дніпрі обговорили проблему атмосферного повітря

У Дніпрі представники міської влади, громадські організації та європейські гості зібралися 7 грудня у Дніпровській політехніці за круглим столом та поговорили про управління якістю атмосферного повітря у місті та регіоні вцілому. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

 

«Ми подискутуємо: як ще більше взяти під контроль промислові викиди та зменшити їх. Ми повинні постійно бути у діалозі із промисловими гігантами, які розташовані прямо в Дніпрі. Як повинна працювати сучасна система моніторингу викидів (адже головна задача - визначати точно джерело забруднення тощо). До нас також приєднались й европейські гості з Чехії», – зауважив директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко.

 

Місто матиме власний план з вимірювання забрудненості повітря, сказав голова ГО «Зелений Світ – Друзі Землі» Олексій Ангурець: «Наразі його вже розробили, й буквально на днях план розглядатиметься профільною комісією та буде затверджуватися містом, тому думаю, до кінця року Дніпро матиме власний план». До того ж він зауважив й про викиди: «Мерія контролює промислові гіганти, для прикладу, очисні електрофільтри встановили на Придніпровській ТЕС й ще декількох підприємствах. Тому потроху, за загальними валовими цифрами викидів, вони знижуються».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook