ГоловнаCуспільство

​Скільки звернень надійшло до Дніпровської міської ради у 2021 році та як їх опрацювали

Станом на 1 грудня 2021 року до Дніпровської міської ради надійшло 63 243 звернення. Це на 2 % менше, ніж за аналогічний період 2020-го. Більшість звернень (45 %) – на єдину гарячу лінію, їх на 7 % більше, ніж минулого року. Про це під час брифінгу 9 грудня повідомила начальниця управління по роботі зі зверненнями громадян ДМР Тетяна Єфімова, передає прес-служба.

 

«Порівняно з відповідним періодом минулого року, збільшилася кількість звернень з питань видалення карантинних рослин, вивезення сміття, відсутності водопостачання, ремонту покрівлі будинку та благоустрою подвір’я. Водночас зменшилася кількість звернень з питань ремонту квартир, під’їздів, відновлення зовнішнього освітлення, облаштування дитячого майданчика та вартості житлово-комунальних послуг», – сказала Тетяна Єфімова. 

Вона також зазначила, що на 54 840 звернень були надані роз’яснення, 220 – переслані за належністю, 56 – повернуті заявнику, 486 – не підлягали розгляду, 3 725 – перебувають на розгляді, 3 916 – вирішені позитивно. 

До департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради станом на 9 грудня 2021-го року надійшло понад 22 тис. звернень: 4 518 – щодо ремонту доріг, 5 667 –спилювання дерев, озеленення, 1 066 – освітлення, 2 582 – теплопостачання, 5 696 – водопостачання та водовідведення, 1 221 – зливової каналізації та дощоприймальних колодязів, 1 400 – інші питання.

 

«Питання, які стосуються проведення аварійних робіт, опрацьовуються та вирішуються у максимально короткі строки. Це може бути відсутність освітлення на вулиці, відсутність кришок оглядових люків, аварії мереж тепло- та водопостачання. Звернення, які потребують багато часу та коштів, наприклад ремонт доріг, виконуються відповідно до річного плану», – зазначив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. А от до департаменту житлового господарства Дніпровської міськради у 2021 році надійшло 24 220 звернень. Найбільше – стосовно ремонту під’їздів. При цьому, за словами Віталія Слєпцова, начальника управління з експлуатації житлового господарства, із 7 115 під’їздів, які перебувають у житловому фонді комунальної власності, більше половини відремонтовані.

 

«Цього року також надійшло 1 463 звернення щодо роботи ліфтів. Загалом у житловому фонді комунальної власності 2 115 підйомників, з них на сьогодні не працює менше ніж 1 %, адже майже кожен ліфт був охоплений поточним або капітальним ремонтом», – додав Віталій Слєпцов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook