ГоловнаCуспільство

У Дніпрі працюватимуть 148 ялинкових базарів

У Дніпрі визначено місця офіційного продажу ялинок – це 148 точок в усіх районах міста. Деякі базари вже працюють, і містяни можуть придбати зелену красуню від 170 гривень. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міськради.

«Точки продажу розподілили більш-менш рівномірно по Дніпру. У кожному районі у мешканців буде можливість придбати легальну ялинку. Ми ще укладаємо договори із підприємцями. Щоб продавати законно ялинки на території Дніпра, людині треба звернутися до КП «Дніпровські активи» (просп. Пушкіна, 55) та подати заяву: визначити на мапі точне місце продажу, надати свої установчі документи», – розповів начальник управління споживчого ринку департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міської ради Володимир Трегубов.

Купити ялинку можна буде і у лісгоспах. «У горщиках метрові ялинки коштуватимуть від 400 грн, а зрізані: сосна звичайна – від 170 грн, сосна кримська – від 260 грн. Крім того, чипування залишається в тому ж масштабі. Це або чип, або стрейч-стрічка. Там буде зазначений номер, перевірити легальність дуже просто: на сайті ukrforest.com ввести цифри зі стрічки чи чипа», – розповів перший заступник начальника управління-головний лісничий обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Величко.

Нагадали, як обрати і штучну ялинку. «У продавців та суб’єктів господарювання на руках повинні бути висновки від санітарно-епідеміологічної експертизи, що матеріал безпечний для людини. Також прошу містян вимагати ці папери у продавців. Ви можете купити штучну ялинку на вулиці та спершу вона не буде мати ніяких запахів, наприклад, а вже вдома пластик може виділяти формальдегід, аміак, фарба може залишитися на руках. Це небезпечно для здоров’я та життя», – наголосив начальник управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Юрій Кіслейко.

Він додав, що містом та областю проводитиметься моніторинг: перевірятимуть підприємців, чи мають вони всі дозвільні документи, а продавці до того ж повинні мати ковід-сертифікати. Якщо порушення будуть – одразу викликатиметься поліція. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook