ГоловнаCуспільство

У Дніпрі лікарня № 6 продовжує приймати пацієнтів із COVID-19

У дніпровській міській лікарні № 6 лікування проти COVID-19 проходять близько 100 пацієнтів, з них 10 – у реанімаціях, зокрема один – на апараті ШВЛ та двоє хворих – на неінвазивній вентиляції. 

Про це під час виїзної прес-конференції 16 грудня повідомила завідувачка терапевтичного відділу міської лікарні № 6 Наталія Матикіна, передає прес-служба Дніпровської міськради. 

«Майже усі хворі на коронавірус у стаціонарі (90 %) потребують кисневої терапії. Лікарня цілком забезпечена киснем. Близько 98 % недужих – невакциновані. Загалом з початку пандемії пролікували близько 6 тис. осіб. Також на території лікарні, на базі ЦПМСД № 9, працює пункт щеплення. Це досить зручно, оскільки багато пацієнтів, які перебувають на диспансерному обліку з хронічними захворюваннями, мають змогу вакцинуватися тут на місці», – підкреслила Наталія Матикіна.

За інформацією департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради, у стаціонарах восьми лікарень, де лікують хворих на коронавірус, перебувають 440 пацієнтів з COVID-19, з них 365 – на кисневій терапії, 47 – у реанімаціях, зокрема три – на апараті ШВЛ.

По місту є 12 центрів вакцинації та 34 пункти щеплень. Вони працюють щодня. На сьогодні проведено 841 тис. 431 щеплення.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook