ГоловнаCуспільство

Палац культури «Металург» повертається у власність Новомосковська: прецедент в Україні

Новина про закриття палацу культури «Металург» свого часу стала шоком для багатьох мешканців Новомосковська. Без даху над головою залишилося 20 творчих та спортивних гуртків, а це більше півтори тисячі дітей, що займалися в них. Міський голова Сергій Рєзнік в ході прес-конференції в ІА «Мост-Днепр» розказав, що із втратою цього об’єкту не тільки діти залишилися без дозвілля, а й Новомосковськ позбувся чи не єдиної такого роду сцени та глядацької зали на 800 місць. Тому повернення культурного осередку у власність міста стало питанням номер один.

«Фонд державного майна виставив цей об’єкт на продаж. Торги вдалося відмінити. Шляхом перемовин в 2020 році ми вийшли на унікальний для України досвід. Нам передали цей об’єкт. Перший заступник голови Фонду нам сказав, що це перший такий договір. Це було нелегко і супроводжувалося довгими та складними перемовинами, починаючи з паперових і закінчуючи особистими зустрічами. Зрештою, ми взяли в оренду палац культури, але не приховували своїх намірів, що цей об’єкт має належати громаді міста.

Наприкінці року ми маємо такий подарунок від Кабінету міністрів. Є вже доручення голови уряду про підготовку рішення та передачу палацу культури «Металург» місту. Ми на останній сесії дали згоду на прийняття цього об’єкту у власність», - пояснив міський голова Новомосковська.

Наразі, додав він, всі питання узгоджені і вже у першому кварталі 2022 року палац культури «Металург» буде повернуто у власність міста.

Раніше ми також писали, що Новомосковськ пропонує інвесторам.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook