ГоловнаCуспільство

У мерії прокоментували, як триває ліквідація наслідків аномальної негоди

Від 2015 року у Дніпрі жодного разу не було проблем з прибиранням снігу. Мешканці знають: пішов сніг – на ранок буде чисто, про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

За словами заступника міського голови Михайла Лисенка, через останній снігопад виникли деякі проблеми, пов’язані з низкою ситуацій:

«По-перше, випала аномально велика кількість опадів, яку востаннє фіксували ще у 2006 році. Рясний снігопад розпочався удень і у години пік технічно ліквідувати його у заторах неможливо у жодній країні світу. Окрім того, проблем додали припарковані у недозволених місцях машини й те, що багато водіїв за такої негоди виїхали на літній гумі. 

Снігоприбиральна техніка повинна горнути сніг не зупиняючись. Постає також питання: а що буде з машинами, на які з піскорозкидувача вилітає відсів. Окрім того, учора під вечір на додачу снігу пішов ще й дощ. Спецтехніка працювала усю ніч. Уперше за 4,5 роки для прибирання прибордюрних територій використали установку «Буран» на воєнному шасі. Наразі дороги – проїзні. Удень водіям дали змогу відпочити. Звечора спецмашини знову починають працювати і на завтрашній ранок автошляхи Дніпра будуть цілком чистими. Після цього усі зусилля будуть спрямовані на розчищення внутрішньоквартальних доріг і тротуарів. Місто забезпечено усім необхідним – технікою, паливом, протиожеледними матеріалами».

Представник мерії також зазначив, що витягнуто і вивезено за територію міста 29 фур, які проїхали ще до перекриття в’їздів. А з 22:00 29 грудня почалася евакуація машин, що припарковані з порушеннями уздовж тротуарів, на штрафмайданчик, щоб спецтехніка могла якісно чистити та обробляти дороги.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook