ГоловнаCуспільство

Перше оновлення за 20 років: на вулиці Лазаряна відремонтували тротуар

У Дніпрі на вулиці Лазаряна закінчився капітальний ремонт тротуару. Комунальники замінили асфальт, оновили бордюрний камінь та встановили тактильну плитку для людей з вадами зору. Роботи закінчились торік, вони тривали кілька тижнів. Площа ремонту склала 2500 квадратних метрів. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міської ради.

«На цій ділянці доволі жвавий рух пішоходів, багато студентів, адже поруч університет, відновлювальні роботи тут не проводились близько 20 років. Протягом 2021 року в місті було зроблено понад 20 тисяч квадратних метрів тротуарів: на проспекті Дмитра Яворницького, на вулиці Міхновського та інших локаціях. Тротуари відновили коштом комунальних підприємств – вони беруть гроші за оренду території тимчасовими спорудами (гаражі, МАФи, навіси тощо)», – розповів начальник інспекції з питань благоустрою ДМР Руслан Мороз.

У 2022 році інспекція з питань благоустрою та підпорядковані їй комунальні підприємства планують продовжити відновлювати тротуари як у центрі, так і у віддалених районах міста, а кількість робіт хочуть збільшити.

«Локації для ремонтів обирають з урахуванням звернень мешканців. Якщо містяни скаржаться на невідповідну якість тротуару на певній локації, робиться аналіз цих звернень, якщо інформація підтверджується, то планується проведення робіт. Наприклад, на тротуар по вулиці Лазаряна ми отримали майже 20 скарг», – додав Руслан Мороз.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook