ГоловнаCуспільство

Результати роботи департаменту правового забезпечення Дніпровської міськради у 2021 році

Торік та на початку 2022-го працівники департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради підготували та подали до суду 148 позовних заяв та 7 заяв у порядку окремого провадження, 156 апеляційних та 104 касаційні скарги. Також за цей період було виграно 230 справ, де судові рішення постановлені на користь міськради. Про це під час річного звіту розповів директор департаменту правового забезпечення Дніпровської міської ради Артем Павлов, повідомляє прес-служба міськради.

«Департамент постійно веде роботу щодо повернення до комунальної власності земельних ділянок, які є об’єктами кримінального провадження, оскільки вибули з комунальної власності через шахрайство: перереєстрація форми власності на приватну на підставі підроблених документів. Торік у комунальну власність було повернуто земельну ділянку площею 1,28 га по вул. Набережній Перемоги, 130-Г. Також постійно ведеться робота, спрямована на стягнення коштів за користування земельними ділянками без правоустановчих документів. У 2021 році сума стягнутих у судовому порядку збитків за використання земельних ділянок без достатньої правової підстави склала 2,1 млн грн, а за договорами добровільного відшкодування таких збитків до місцевого бюджету надійшло 1,1 млн грн», – зазначив Артем Павлов.

Зокрема, у 2021-му році завдяки роботі департаменту правового забезпечення Північний апеляційний господарський суд задовольнив позов Дніпровської міськради щодо передання з державної у комунальну власність гуртожитку по вул. Кобзарській, 1-А.

«Водночас у ході розгляду справи у Господарському суді м. Києва, за сприяння Дніпровської міськради, власник колишнього гуртожитку по пров. Добровольців, 10 у Дніпрі добровільно передав у власність мешканців гуртожитку 62 житлові приміщення», – додав Артем Павлов.

Повний звіт департаменту правового забезпечення можна переглянути за посиланням на офіційній сторінці Дніпровської міської ради у Facebook: https://www.facebook.com/dneprorada/videos/289603653052329.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook