ГоловнаCуспільство

Філатов оголосив рішення військової адміністрації на платній основі реквізувати у підприємців техніку, матеріали або авто на потребу армійців. Майна м

Будівельна техніка, матеріали, вантажні автомобілі, яких потребує територіальна оборона та військові, — усе це може бути реквізовано на потреби української армії або територіальної оборони, як того вимагають закони воєнного часу. Водночас не йдеться про майно пересічних містян. Про це заявив мер Дніпра Борис Філатов, коментуючи рішення військової адміністрації під час брифінгу 28 лютого.

«Не йдеться про містян. Та всі мають ставитися до цього серйозно, адже цього вимагає ситуація. Усе відбуватиметься на платній основі — з видачею відповідних документів. До процедури буде долучено працівників нацполіції», — сказав Філатов.

Говорячи про ситуацію в місті та області, коли минулої ночі неодноразово лунали сирени повітряної тривоги, мер Дніпра закликав людей ставитися до звукових сигналів максимально серьойзно та не вірити фейкам у соцмережах. Усі мають розуміти, що у час війни не існує жодних навчальних сирен.

Мер Дніпра зауважив, що те саме стосується вимог коменданстської години та проїзду блокпостів. Нині вже є випадки, коли або через паніку, або через неправильні дії виникали конфлікти. «Не можна виходити з автівки. Потрібно виконувати всі вимоги військовослужбовців на блокпостах та ввімкнути в машині режим блимаючої «аварійки». У темний час доби потрібно обов’язково ввімкнути світло в салоні. Решта рекомендацій є на офіційних пабліках», — зазначив Борис Філатов.

Він також закликав підприємців, власників складів і різних підприємств вимикати вивіски на час коменданської години. Цивільні мешканці також повинні пам’ятати, що у визначені години їм не можна перебувати на вулиці без спеціальних перепусток.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook