ГоловнаCуспільство

Не палити сухостій та не перенавантажувати лінії «101» та «112» хибними викликами, – рятівники звернулися до жителів Дніпропетровшини

Надзвичайники працюють у посиленому режимі несення служби. До роботи залучені резервні відділення, тож рятувальники готові до реагування на будь-яку ситуацію. Про це в ході прес-конференції в ІА «Мост-Дніпро» повідомила начальник відділу зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Євгенія Дудка. Вона розказала, з чим зазвичай звертаються жителі регіону, та звернулася до людей із проханням.

«Варто розуміти, що головні наші завдання – це ліквідація пожеж, залучення підрозділів у разі дорожньо-транспортних пригод, виїзди на випадки, коли громадяни знаходять вибухівки минулих війн. За минулий тиждень на лінію 101 та 112 надійшло близько 20 тисяч викликів і більшість з них були хибними та не за компетенцією ДСНС України. Тому я прошу громадян, враховуючи, що в Україні воєнний стан, всі у посиленому режимі працюють, не перевантажувати лінії рятувальників неправдивими повідомленнями», – сказала Євгенія Дудка.

Загалом же в період з 21 по 27 лютого 2022 року співробітники ГУ ДСНС у Дніпропетровській області здійснили 452 оперативні виїзди із залученням 570 одиниць техніки та 2462 особового складу. Серед них небезпечних подій – 452:

  • виявлення вибухонебезпечних предметів – 3 (знищено 3од.);
  • ДТП – 2 (загинуло 2 особи, постраждала 1 особа, врятована 1 особа);
  • повідомлення про замінування – 7 (повідомлення хибні);
  • повідомлення про виявлення вибухового пристрою – 1;
  • нещасні випадки з людьми – 1 (постраждала 1 особа);
  • пожеж – 184 (загинуло 5 осіб, постраждало 3 особи; врятовано 6 осіб).

Євгенія Дудка особливо звернула увагу на той факт, що жителі регіону масово почали спалювати сухостій, й закликала:

«Закликаю, не робіть цього. У нас зараз в країні війна! Ви наводите і паніку, і не даєте силовим структурам адекватно реагувати на поставлені перед ними завдання».

Вона також наголосила, що питання сповіщення про повітряну тривогу, а також укриттів не є компетенцією ДСНС й попросила із цими питаннями звертатися до Дніпропетровської облдержадміністрації.

Щодо сповіщень, які українці почали отримували від мобільних операторів про сповіщення через смс з боку ДСНС про надзвичайні події, то вона пояснила – це не фейк, а ініціатива Головного Управління України. Регіональне представництво ДСНС розсилок від себе не робить.

На останок Євгенія Дудка попросила жителів регіону не забувати про правила пожежної безпеки, дотримуватися рекомендацій щодо переходу в укриття й комендантської години.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook