ГоловнаCуспільство

Як діяти та чим допомогти пораненим до приїзду медиків

Фахівці Дніпропетровської обласної ради склали посібник, в якому зібрані поради про надання першої медичної допомоги і прописаний алгоритм дій на випадок небезпечних ситуацій, передає прес-служба обласної ради. 

Ази першої домедичної варто знати всім, адже саме до приїзду медиків часто спливає дорогоцінний час, коли можна врятувати життя чи не допустити погіршення стану постраждалого. Надавати таку допомогу можуть усі, хто пройшов спеціальне навчання.

«Громадяни мусять бути готовими до надзвичайних ситуацій. Медики Дніпропетровщини — професіонали та за потреби нададуть кваліфіковану допомогу тим, хто її потребує. Але вкрай важливо знати, що саме може зробити кожен з нас в умовах кризи. Вміння надати першу необхідну допомогу постраждалим до прибуття «швидкої» може відіграти вирішальну роль у порятунку життя людини», — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

До розробки посібника долучились фахівці комісії облради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства та працівники Криворізького протитуберкульозного диспансеру ДОР. Матеріали складено за рекомендаціями Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

«Вміння надавати першу медичну допомогу — це знання, які рятують сотні людських життів. В мирний час можна викликати швидку, яка приїде за лічені хвилини. Але війна змінює такі можливості. Нині знання про те, як надати допомогу — надважливі! Дуже прошу громадян ознайомитися з цим довідником. Він допоможе зрозуміти, як допомогти пораненому та врятувати чиєсь життя», — наголосила голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства та радниця голови ДОР Аріна Пустова.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook