ГоловнаCуспільство

Пацієнтам із нирковою недостатністю: де записатись на діаліз та як змінити лікарню

Процедуру штучного заміщення функції нирок на Дніпропетровщині продовжують проводити і під час воєнного стану. Нині на діаліз можуть записуватись не тільки мешканці нашого регіону, а й переселенці з інших міст та сіл країни. Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облради.

За інформацією Міністерства охорони здоров‘я, людина, котра виїхала із зони активних бойових дій, може звернутися до найближчої лікарні, яка має договір з НСЗУ за напрямом гемодіалізу або перитонеального діалізу. Знайти такі лікарні можна на дашборді НСЗУ https://bit.ly/3KvF2DI (вкладка «Укладені договори про медичне обслуговування населення») або уточнити в оператора контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Для мешканців, які лишились вдома, однак змушені змінити лікарню через неможливість безпечного проведення процедури діалізу, варто перейти за посиланням https://bit.ly/3vSOYTY. Там міститься інформація про лікарні, які надають послуги діалізу в Дніпропетровському регіоні, в Києві й у Київській, Харківській, Донецькій, Запорізькій, Чернігівській, Житомирській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Сумській областях. У таблиці також є адреси та контактні дані лікарень, коментарі стосовно готовності закладу приймати нових пацієнтів.

За посиланням https://bit.ly/3pyseoi можна переглянути карту місць проведення гемодіалізу у відділеннях медичного закладу по всій Україні.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook