ГоловнаCуспільство

Дніпро та область зосередяться на переході до економіки воєнного часу, укріпленні критичної інфраструктури та протидії інформаційному тиску ворога

Ситуація в Дніпрі та області залишається контрольованою, водночас нині треба звернути максимальну увагу на укріплення об’єктів критичної інфраструктури та переходити до економіки воєнного часу. Ці питання під час спільної zoom-конференції 13 березня обговорили голова ДніпроОДА, керівник ради оборони області Валентин Резніченко, голова Дніпропетровської облради, заступник керівника ради оборони області Микола Лукашук, а також мер Дніпра Борис Філатов та керівник Криворізької ВЦА Олександр Вілкул. На онлайн-зустрічі також були присутні очільники міст та ОТГ Дніпропетровщини. 

Серед важливих тем також йшлося про забезпеченість міст ліками, паливом, необхідними товарами, готовність продовжувати соціальні виплати, розпочинати посівну і розміщувати в себе переселенців. За словами Миколи Лукашука, в містах області вирішили питання з наявністю солі, також є запаси продуктів.

Водночас керівники міста та області зауважують, що нині у Дніпрі залишається дуже багато людей похилого віку, які евакуюються з гарячих точок і просто не в змозі їхати далі.

Ключовим питанням залишається і відновлення роботи бізнесу, наголосив Валентин Резніченко. Зі свого боку, Борис Філатов зауважив, що за досвідом його колег-мерів з інших міст України, наразі треба приділити максимальну увагу укріпленню критичної інфраструктури — щоб вона не була вразлива в разі повторення ворожих обстрілів. Підприємців закликають відкривати свої магазини, ресторани та кафе — пропонуючи працівникам гнучкі графіки. Це дозволить перейти на економіку воєнного часу.

Комунальні підприємства, транспорт, медицина працюють стабільно. Військово-цивільна адміністрація цілодобово моніторить як гуманітарну, так і безпекову ситуацію в регіоні. Однак ворог чинить також інформаційний тиск через особисті повідомлення та фейкові телеграм-канали. Тому і громадяни, і влади на місцях мають бути пильними та не вестися на провокації окупантів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook