ГоловнаCуспільство

Масштабна трагедія стала уроком для всього цивілізованого світу, але не для росії, – Лукашук про роковини аварії на ЧАЕС

Сьогодні минають 36-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС. Найбільша техногенна катастрофа в історії людства, наслідки якої відчули не лише в Україні, але й у Європі. Та висновки після неї зробили не всі. Таке переконання висловив голова Дніпропетровської обласної ради. У своєму Telegram-каналі Микола Лукашук написав, що через стільки років країна-агресор знову піддала ризику життя мільйонів людей, захопивши АЕС та плануючи теракти.

«Масштабна трагедія стала уроком для всього цивілізованого світу. Але не для росії, яку частиною цього цивілізованого світу назвати неможливо. 36 років тому радянська влада замовчувала факт аварії в Чорнобилі. І тепер, через 36 років після тих страшних подій, російські окупанти знову підвергли ризику життя мільйонів мирних громадян, захопивши АЕС та плануючи теракти.

Подяка всім працівникам Чорнобильської атомної електростанції. Людям, які перебуваючи в заручниках, продовжували мужньо виконувати свою роботу і захищати ядерну безпеку, допоки ЧАЕС не повернулася під контроль України та українських захисників.

Низький уклін всім, хто втратив здоров’я, рятуючи світ. Світла пам‘ять ліквідаторам, які віддали свої життя за безпеку людства», – написав Микола Лукашук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook