ГоловнаCуспільство

В США має відбутися голосування за закон про ленд-ліз, - Лукашук про важливість прийняття такого рішення та підсумки дня

Шістдесят третя доба героїчної боротьби України проти окупаційних військ РФ добігає свого завершення. Підводячи підсумки цієї доби для Дніпропетровщини, голова обласної ради Микола Лукашук зауважив: ворога на території регіону немає. Не наблизилися окупаційні війська й до адміністративних меж області. Натомість, зазначив Лукашук, протягом доби вони тричі обстрілювали населені пункти Криворізького району.

Голова Дніпропетровської обласної ради також повідомив, що рятувальники продовжують розміновувати території Синельниківського району: «Наразі ДСНС продовжують розміновувати від касетних боєприпасів Синельниківський район, ті території, які межують із Запорізькою та Донецькою областями. Сьогодні піротехніки знешкодили майже 40 одиниць касетних боєприпасів. Чистять нашу землю від ворожого металобрухту».

У той же час він додав: враховуючи той факт, що ворог випустив по Україні близько 1300 ракет і повітряного, і морського, і наземного базування, його запаси скоротилися вдвічі. З виготовленням нових ракет у РФ, на думку Лукашука, можуть виникнути складнощі через використання імпортних запчастин й діючі санкції.

«Є й інші хороші новини: окупаційна армія сиплеться. В їхніх рядах все більше солдатів, які відмовляються воювати проти України. Перехоплені розмови орків, які оприлюднює СБУ, інколи піднімають настрій. Бо вони показують, що насправді відбувається в російських окупаційних військах. Втрати в них суттєві, тож бажаючих стати гарматним м‘ясом все менше. Окрім цього, в РФ палають склади боєприпасів, що також не додає загарбникам бадьорості духу», - написав голова Дніпропетровської облради. 

Гарною звісткою для України є й новина про ймовірний розгляд у США закону про ленд-ліз.

«До речі, сьогодні в США має відбутися голосування за закон про ленд-ліз і захист демократії в Україні. Якщо його приймуть, це дозволить прискорити постачання в Україну зі Сполучних Штатів Америки зброї, транспорту та іншої допомоги в оренду чи безоплатно. Тримаємо кулаки. Віримо в ЗСУ. Довіряємо Президенту. Україна переможе», - резюмував Микола Лукашук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook