ГоловнаCуспільство

Сьогодні Республіка Польща відзначає День Конституції

День Конституції в Польщі є одним із найбільших державних свят, яке символізує національне єднання і незалежність. Польща залишається для багатьох країн світу справжнім прикладом демократичних перетворень і зразком для наслідування. Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук привітав польський народ зі святом, передає прес-служба.

«Для нас Польща – не просто держава-сусідка. Це справжній друг і союзник для всього українського народу.

Республіка Польща однією з перших простягнула руку допомоги, коли над нами нависла загроза знищення. Держава, яка не словом, а ділом показала, що готова разом із нами відстоювати нашу свободу і боротися за нашу незалежність.

Дніпропетровщина вже давно співпрацює з воєводством Нижня Сілезія. Від початку війни ми неодноразово отримували гуманітарну допомогу від наших партнерів, які не залишаються осторонь. Високо цінуємо і цю підтримку, і внесок наших друзів у формування європейських цінностей в Україні в цілому. Вдячний Польщі за допомогу тоді, коли вона найбільше нам необхідна. Зараз Україна пише нову історію, і ми ніколи не забудемо, який внесок в цю історію зробили наші друзі.

Вітаю польський народ зі святом! Спасибі за вашу підтримку!», – сказав Микола Лукашук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook