ГоловнаCуспільство

Дніпропетровськгаз: працюємо - наближаємо перемогу!

Команда АТ «Дніпропетровськгаз» ні на день не полишила пост на газовому фронті. Вони дбають про те, що у домівках українців був газ та затишок. Враховуючи сьогоднішні умови, газовикам нерідко доводиться лагодити мережі, ризикуючи власною безпекою. Та вони все одно тримають стрій, а крім того ще й займаються волонтерством та допомагають українським військовим, які захищають кордони нашої області.

«Сильний вибух – приліт ракети! Перше, що ми почули, коли з бригадою приїхали в селище відновлювати газопровід після ворожого обстрілу. Перечекавши, ми з хлопцями вирішили продовжувати роботу, адже розуміємо свою відповідальність та не можемо просто покинути людей без газу у домівках. Їм і так нелегко постійно перебувати на лінії вогню», - говорить Сергій Широкий, слюсар бригади АДС Нікопольського відділення АТ «Дніпропетровськгаз».

Чоловік вже майже 25 років не змінював свою спеціальність і є частиною газорозподільної компанії. На посаді слюсаря Сергій займається ремонтом газопроводів, їхнім відновлення після ворожих обстрілів, усуненням витоків тощо.

«Наша бригада складається з трьох спеціалістів: я, наш водій та майстер АДС, нас небагато, але кожен чудово знає свою роботу та якісно її виконує. Більше того, ми працюємо як одна команда, допомагаємо один одному. Кожен раз їдемо на виклик і не знаємо, що нас може там чекати. Для нас війна стала несподіванкою, але тепер вихід один – пристосуватися до цих умов та продовжувати наближати перемогу на своєму місці», - ділиться чоловік.

За словами Сергія виконувати свою роботу під час війни складніше, але ніхто з його колег не покинув своє робоче місце і це значно додає оптимізму:

«Працюємо сьогодні в надскладних умовах, адже ворог часто обстрілює кордони нашої області. Іноді неспокійно, але запитуєш себе – а хто як не я буде виконувати роботу заради наших споживачів? Після приїзду на місця викликів часто бачимо на власні очі те, що залишається після обстрілів – газопроводи пошкодженні і посічені, будинки людей зруйновані, автівки у дворах мають сліди від снарядів. Ми зі свого боку робимо все можливе, щоб створити хоча б мінімальні умови для комфортного життя людей. Навіть уявити складно, як це, коли людина пішла на роботу, ввечері повернулася, а будинку більше немає…»

Сергій розповідає – окрім роботи він та його колеги займаються волонтерством, намагаються допомагати українським військовим, які захищають кордони нашої області. У нього одне бажання, щоб Україна швидше перемогла та почати разом відбудовувати країну.

Також у компанії вдячні кожному мешканцю Дніпропетровщини, який сплачує за розподіл газу. Кожна оплата допомагає підтримувати стабільну роботу газорозподільної системи та дозволяє усім службам компанії, чия робота важлива та необхідна, працювати на повну.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook