ГоловнаCуспільство

День донора в одній із міських лікарень Дніпра: як проходить

Сьогодні, 27 травня, дніпряни масово йдуть здавати кров в одну з лікарень міста, де лікують хворих військових і цивільних. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпровської міської ради.

«День донора влаштували у нашій лікарні. Люди до нас йдуть, попередньо вони телефонували і розпитували про здачу крові. Під час війни потреба у донорській крові зросла. Її можна здавати особам від 18 до 60 років, які не мають хронічних захворювань, зокрема й онкологічних, інфекційних, не приймають ліків на постійній основі, а також завважки не менше ніж 50 кілограмів. За добу до здачі крові не слід вживати жирної їжі, а також виключити паління, фізичне навантаження. Безпосередньо перед здачею людину обов’язково оглядає терапевт», — розповіла лікарка-анестезіологиня міської лікарні Олена Селіна. 

Дніпрянка Олена — одна з тих, хто від самого ранку прийшла до міської лікарні, аби здати кров: «Зробила це вперше. Маю рідкісну групу крові — другу негативну. Сподіваюся, вона допоможе тим, хто потребує, зокрема й нашим захисникам. Напередодні дотримувалася дієти, не вживала алкоголю».

Пані Світлана теж здала кров вперше: «Хотіла вже давно це зробити. І от настав час. Усе пройшло спокійно. Жодного дискомфорту не відчула».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook