ГоловнаCуспільство

У громадах Дніпропетровщини висадили майже 1,5 тис лілій

В українських містах та селах створюють Алеї слави. Вони – на підтримку військових. Там висаджують лілії – по 100 у кожній громаді. До акції долучилися і 14 територій Дніпропетровщини. Про це сповістили в обласній військовій адміністрації.

Три Алеї слави ЗСУ з’явилися в Синельниківському районі: в Іларіонівській, Миколаївській, Покровській громадах.

«Для Алеї обрали центральну площу. Висадили дві великі клумби лілій обабіч стели з тризубом. Зовсім поруч – Запорізька і Донецька області. Там наші хлопці дають відсіч ворогові. Нехай скоріше повертаються з Перемогою», – сказала голова Покровської громади Світлана Спажева.

По сто лілій висадили і в інших громадах області: Царичанській, Саксаганській, Чумаківській, Могилівській, Томаківській, Межівській, Магдалинівській, Перещепинській, Новопокровській, Софіївській, Гречаноподівській. Долучаються і місцеві, і переселенці.

«Вирішили створити по всій Україні алеї на честь захисників. Коли бійці повернуться, лілії саме зацвітуть. Ця квітка – символ миру, віри, перемоги. За повір’ям, приносить хорошу звістку», – розповіла одна з організаторок акції Наталія Ключник.

Загалом Алеї слави ЗСУ з’являться у 100 громадах України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook