ГоловнаCуспільство

2 220 грн на особу та 6 600 грн на родину: як на Дніпропетровщині переселенці зможуть отримати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми

На Дніпропетровщині переселенці з найбільш вразливих груп зможуть отримати грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Розмір допомоги становить 2 220 грн на одну особу, а максимально на одну сім’ю – 6 600 грн (в кількості 3-х осіб). За словами заступниці голови ДніпроОВА Ольги Горб, таку грошову допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН на території нашої області зможуть отримати переселенці, які зареєстровані як ВПО в органах соціального захисту та отримали відповідний код доступу для реєстрації на програму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Дніпровської міської ради.

«Цей код надходить смс-повідомленням на контактний номер телефону, аби уникнути подвійних виплат. Якщо у вас немає такого коду, то уточніть в органах соціального захисту населення щодо наявності таких талонів – вам потрібно звернутись саме до того управління соцзахисту, де ви проходили реєстрацію. Отримуватимуть таку допомогу переселенці протягом трьох місяців (щомісяця). Виплати здійснюються через будь-який банк, що підтримує платіжну систему Western Union», – зазначила Ольга Горб, додавши, що ця програма безкоштовна, тож ніхто не має права вимагати з вас гроші. 

Крім цього, Міністерство соціальної політики України разом з міжнародними партнерами уклали меморандум про взаємодію Всесвітньої продовольчої програми ООН, відповідно до якої ВПО з найбільш вразливих груп, а це багатодітні родини, люди похилого віку та особи з інвалідністю, мають можливість отримати додаткові до державних програм виплати. 

У травні Дніпровська міська рада самостійно уклала меморандум із Всесвітньою продовольчою програмою ООН. Таким чином близько 83 тисяч дніпрян змогли отримати грошову підтримку від ВПП. 

«Загалом ми вже допомогли понад 100 тис. людей по всій Україні. Дуже важливо, аби люди мали персональний номер телефону, адже на нього приходить унікальний лінк, який потрібно показати представництвам Western Union або іншим асоційованим банкам, що допомагають отримати цю грошову допомогу»,– зазначив керівник офісу Всесвітньої продовольчої програми (WFP) у м. Дніпро Салім Мусса.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook