ГоловнаCуспільство

Філатов: «У Дніпрі ситуація стабільна. Міське господарство працює злагоджено» (ВІДЕО)

Ситуація у Дніпрі залишається стабільною. Міське господарство працює злагоджено. Також Міськводоканал має вдосталь реагентів. Єдине, що дещо скорочує роботу комунальних служб, — нестача пального, але така ситуація нині є по всій країні. Про це міський голова Дніпра Борис Філатов повідомив під час телемарафону на каналі «ДНІПРОTV» 10 червня, передає прес-служба мерії.

Філатов зауважив, що незалежно від прогнозів щодо тривалості війни потрібно продовжувати працювати на благо ЗСУ та підтримувати одне одного.

Також, коментуючи перебіг дерусифікації в місті, він наголосив, що ця робота триває. На наступну сесію планують винести ще близько 20 назв вулиць. Серед нових топонімів — вулиця Героїв Рятувальників і архітектора Петрова, який був засновником сучасної архітектурної школи Дніпра. Натомість у місті залишається близько двох сотень різних пам’ятників так званої тоталітарної спадщини, і нині вони у переліку Мінкульту як такі, що охороняються. Тож аби робити все за законом, профільні міські служби звернулися до міністерства за відповідною оцінкою пам’яток і виключенням їх із переліку.

«На це є запит суспільства. Водночас і парламент має ухвалити відповідний закон — не лише про декомунізацію, а й деколонізацію, деімперіалізацію та дерусифікацію», — сказав мер Дніпра.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook