ГоловнаCуспільство

Комунальні служби Дніпра розчищають колектори та канал Гнилокиш

У Дніпрі комунальники активно прочищають колектори по місту та канал Гнилокиш. Один із колекторів розташований по Донецькому шосе в районі будинків 106-124. Він не працював ще з моменту його будівництва в радянські часи. Але в 2020 році міська влада добудувала відсутню частину колектора. Наразі комунальники активно його прочищають та приводять до робочого стану. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міськради.

«Колектор дуже сильно засмічений: щоб ви розуміли, колодязі тут досить глибокі, і коли наші робітники чистили їх в районі будинків 116-124, у них склалося враження, що там поряд шиномонтаж раніше був, вони стільки коліс звідти дістали, що до цього такої кількості вони ніде в місті не діставали. Труби були забиті майже повністю. Роботи дуже багато, але ми сподіваємось за найближчий місяць ці труднощі подолати», – зазначив заступник начальника КП «УРЕА» з гідротехнічних споруд та інженерного захисту Михайло Ступак. 

Слюсар КП «УРЕА» ДМР В’ячеслав Беляєв також додав: «Наразі ми проводимо роботи з утримання каналу, аби він був у належному стані. Як бачите, спеціальною машиною під тиском ми ліквідовуємо локальні засмічення з труб».

У той же час інша бригада комунальників ліквідовує засмічення каналу Гнилокиш. Раніше багато мешканців приватного сектору після рясних дощів страждали від підтоплення. Але наприкінці 2021 року комунальники повністю прочистили канал і таким чином змогли знизити рівень води від 0,5 м до 1 м. Місцевий мешканець Геннадій Зубалевич проживає у приватному секторі недалеко від Гнилокишу. Каже, неодноразово його будинок страждав від рясних дощів.

«Завдяки програмі, яку ініціювали міський голова Борис Філатов та його заступник Михайло Лисенко, річку Гнилокиш нарешті почистили, адже до цього вона для нас була як кістка в горлі. Наразі рівень води знизився, і ми забули, що таке затоплений двір. У нас вперше за останні шість років у підвалі було сухо. Крім цього, нам ще й зробили ділянку дороги до віадука, адже раніше тут також у зливу автівки плавали. Наразі і ця проблема повністю вирішена», – зазначив пан Геннадій.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook