ГоловнаCуспільство

Філатов закликав підприємців об’єднати зусилля з мерією Дніпра для допомоги ЗСУ

Низка бригад ЗСУ, які воюють на передовій, отримали розвідувальні дрони. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міськради.

«Вони дійсно необхідні на наших бойових позиціях. Так само як і засоби зв’язку, які нам теж привозять. Завдяки цим дронам і деяким нашим програмам ми можемо бачити координати ворога, аби знищувати його. Це те, що ми робитимемо надалі», – сказав молодший лейтенант Денис Петров.

Десять квадрокоптерів придбали коштом підприємців-благодійників. Представник «Міропласт» Осман Топалов зауважує, що перш ніж купувати приладдя хотіли дізнатися, якого нині найбільше потребують українські бійці: «Військові через наших знайомих рекомендували купити саме дрони. Адже це — очі, які здатні бачити дуже далеко. З одного боку, це крапля в морі. Але ми маємо йти крок за кроком». 

У розвідувальних квадрокоптерів є інфрачервона камера, яка поєднана з основною. Також вони мають режим польоту за визначеним маршрутом і здатні в реальному часі передавати фото та відео. 

Мер Дніпра Борис Філатов наголосив: спільними зусиллями влади міста та області, центру тероборони та підприємців для потреб ЗСУ передали вже чимало партій тепловізорів, бронежилетів, іншої амуніції, а ще — понад 500 авто. Також нині триває закупівля ще близько сотні машин у країнах Європи.

«Я хотів би подякувати соціально свідомому бізнесу. Без об’єднання зусиль влади, підприємців і всіх людей ми б ніколи не досягли такого результату. Тож я закликаю свідомий бізнес не соромитися допомагати ЗСУ і працювати у взаємодії та координації з міськрадою. Ми добре знаємо потреби і розуміємо логістику розподілення допомоги», — сказав Філатов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook