ГоловнаCуспільство

У Жовтих Водах працюють магазини, аптеки, комунальні служби, зустрічають переселенців

У Жовтих Водах працюють всі комунальні служби. Відкриті аптеки та магазини, в яких вдосталь товару. Місто зустрічає переселенців. Організували й літнє дозвілля для дітей. Про це під час онлайн-брифінгу в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповів міський голова Жовтих Вод Дмитро Ханіс.

«Ситуація під контролем. Місто працює. Діють всі комунальні служби та лікарня», – розповів Дмитро Ханіс. 

За його словами, місто прийняло величезну кількість людей із «гарячих точок».  Переселенців в Жовтих Водах – 15% від населення міста.

«У нас зареєстровано 4480 переселенців. Місто зустрічає людей по-доброму. Ми організували видачу гуманітарної допомоги. Створено 8 центрів тимчасового перебування, де живуть 493 людини», – зазначив Дмитро Ханіс.

Він наголосив, що утримувати переселенців місту допомагають великі міжнародні організації. Наприклад, World Central Kitchen кожні два тижні привозять 1300 продуктових наборів. ООН збирається відновити приміщення, в яких зможуть розміститися переселенці. А GIZ надала генератори та баки для води.

«У нас є тютюнова фабрика та метизний завод. Вони мають проблеми з логістикою, але продовжують роботу. Працює й сонячна електростанція», – додав Дмитро Ханіс.

У місті організували дозвілля для дітей. Там, де є укриття, відкриті гуртки. Працюють спортивні секції – з боротьби, тайського боксу, дзюдо, сумо, футболу.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook