ГоловнаCуспільство

У Дніпрі відзначили День тренера

Вже другий рік поспіль свято відзначається 19 липня всією Україною. Ця дата обрана не випадково. Саме в цей день у 1996 році Україна вперше взяла участь в Олімпійських іграх як незалежна держава й самостійна команда. З нагоди професійного свята у Дніпропетровській обласній раді нагородили кращих тренерів області. Однією з найвидатніших тренерів Дніпропетровщини є Діна Міфтахутдінова, йдеться у повідомленні прес-служби Дніпропетровської обласної ради. 

Грамоти тренерам вручила Лілія Гиренко, начальниця управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти обласної ради:

«В тій Олімпіаді 1996 року, яка проходила в Атланті (США), Національна збірна України виборола 23 медалі (9 золотих, 2 срібних і 12 бронзових). Серед призерів олімпіади – наша землячка, депутатка обласної ради Діна Міфтахутдінова, яка виборола на першій для України олімпіаді срібну медаль в академічному веслуванні на парних четвірках».

Зараз Діна Міфтахутдінова очолює КЗ «Дніпропетровська обласна школа вищої спортивної майстерності» та тренує молодих перспективних спортсменів.

«Дніпропетровська область виховує професійних спортсменів, які щороку здобувають призові місця на змаганнях всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Завдяки нашим тренерам прапор України щоразу піднімається на міжнародних аренах!», – сказала Міфтахутдінова Діна Артурівна.

Голова постійної комісії обласної ради з питань сім’ї, молоді та спорту Михайло Кошляк також привітав тренерів, чемпіонів та призерів України, Європи та світу.

«Радий приєднатися до привітань! Це дійсно дуже знакове свято для нашої області, адже на Дніпропетровщині працюють 4172 тренери, з них 1450 – у системі дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Це дуже сильна база, яка навчає справжніх чемпіонів», – зазначив Михайло Кошляк.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook