ГоловнаCуспільство

​Дві сучасні операційні лампи EM-LED5+5 (5 PETAL) отримав один з медзакладів Дніпропетровщини, в якому рятують поранених бійців

Довготривалі, енергозберігаючі, з унікальним покриттям: хірургічні лампи сьогодні передали благодійники до медустанови, в якій лікуються поранені військовослужбовці. Обладнання надали представники компанії ТОВ «Рад Фарм», яка допомагає медикам під час війни, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної ради.

Благодійник Роман Радчишин розповідає: компанія підтримує лікарів від початку повномасштабної війни.

«Ми не можемо стояти осторонь, коли країна воює і потребує допомоги. Шукаємо товари медичного призначення, обладнання, яке необхідно нашим лікарям для роботи, доставляємо вантаж в лікарні. В медиків зараз свій фронт. Нині кожен може зробити свій посильний внесок в оборону країни», – сказав Роман Радчишин.

Такі лампи, кажуть медики, доволі зручні у використанні: конструкція безконтактного датчика інтегрує в ручку найбільш часто використовувані функції регулювання світлової плями, які хірурги використовують найчастіше.

«Функціонал дозволяє нам під час операції зручно регулювати освітлення для максимальної ефективності. Тепловідвід з нанопокриттям створює ідеальний ефект розсіювання тепла. Лампи – пелюсткові і безтіньові, що можуть здійснювати вертикальні кругові рухи за різної висоти і під різним кутом під час роботи. Це дуже зручно», – розповідають хірурги.

Медичне обладнання до медзакладу передали за сприяння Дніпропетровської обласної ради.

«Один з головних аспектів в нашій спільній з волонтерами роботі – це комунікація. Якщо вона налагоджена – ми маємо ефективні результати роботи. Благодійники звертаються до нас з питаннями, яким лікарням необхідна підтримка. Ми надаємо інформацію щодо потреб наших медзакладів, і волонтери вирішують, кому і чим вони хочуть та можуть допомогти. Саме ця взаємодія і дозволяє нам вирішувати нагальні питання швидко і продуктивно», – наголосив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook