ГоловнаCуспільство

У липні на Дніпропетровщині державну допомогу отримали майже 200 тис переселенців

Цього місяця допомогу на проживання отримали вже майже 200 тис переселенців, що знайшли прихист на Дніпропетровщині. Загальна сума виплат – майже 600 млн грн. Вони тривають. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Допомогу від держави переселенцям нараховують щомісяця. Такі виплати у нашій області з початку війни вже отримала понад 271 тис людей, на загальну суму майже 2 млрд грн», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олена Кришень.

Для отримання виплат від держави переселенцям необхідно зареєструватися. Зробити це можна в органах соцзахисту, центрі надання адмінпослуг або сільраді. Після – написати заяву на допомогу.

«Віднедавна держава спростила реєстрацію для переселенців. Тепер стати на облік можна і без паспорта. Достатньо скористатися електронною версією документа у «Дії» або пред'явити довідку з Державної міграційної служби», – сказала Олена Кришень.

Довідку про те, що людина звернулася за оформленням паспорта, можна взяти у ЦНАП або Державній міграційній службі, додала вона.

Розмір допомоги на проживання не однаковий для всіх. Люди з інвалідністю та діти отримують по 3 тис грн на місяць, решта – по 2 тис грн.

Загалом з початку повномасштабної війни область прийняла понад 300 тис мешканців інших регіонів. Із них офіційно зареєструвалося 294 тис переселенців.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook