ГоловнаCуспільство

Філатов обговорив із мером Гранд-Репідс (США) перспективу партнерських відносин із Дніпром

Дніпро може встановити партнерські відносини з американським Гранд-Репідс (штат Мічиган) – містом, де було засновано відому компанію «Amway» і звідки родом посолка США в Україні Бріджит Брінк. Увечері 25 липня мер Дніпра Борис Філатов і мер Гранд-Репідс Розалін Блісс відеозв’язком обговорили перспективи спільної роботи. На конференції також були присутні президентка і засновниця «TAPS» Бонні Керролл і представники американських компаній, що займаються фандрейзингом на підтримку України. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Філатов зауважив, що Дніпро є одним із ключових українських міст у війні з росією. Перебуваючи між трьома фронтовими напрямками, він залишається найбільшим гуманітарним хабом та центром для військових і промислових процесів в країні. Аби надалі бути стійким до російської загрози, Дніпро готовий до відкритої і транспарентної співпраці з міжнародними партнерами, зокрема США – аби мати підтримку на рівні штатів і окремих американських міст. Встановлення партнерських відносин із американським містом Гранд-Репідс дозволить забезпечити реальні найважливіші потреби Дніпра і посилить довіру тамтешніх компаній, які також хочуть надавати свою допомогу.

«Якщо наші американські партнери готові до встановлення партнерських відносин між нашими містами, то ми так само підтримуємо це. Ми розуміємо, що американські міста дуже серйозно ставляться до цього, тому наші наміри дуже серйозні», – сказав Борис Філатов, згадавши, що днями (після тривалих перемовин) він підписав меморандум про взаєморозуміння щодо партнерства між Дніпром та японською Осакою.

Він також подякував американському народу, президенту США Джо Байдену та американському Конгресу за системну допомогу, що дозволяє Україні протистояти ворогові у війні.

Під час зустрічі відеозв’язком говорили і про прийдешні виклики, з якими через розв’язану росією війну доведеться зіткнутися не лише Україні, а й всьому світові.

«Складно навіть уявити те, що ви переживаєте. Я вражена вашою сміливістю. Моє серце з вами. Я тут, аби вислухати вас, — попри ту велику відстань, на якій ми з вами перебуваємо. Але всі дуже хочуть допомагати Україні і Дніпру зокрема», – зазначила мер Гранд-Репідс Розалін Блісс.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook