ГоловнаCуспільство

Виявили вибухонебезпечний предмет, що робити: надзвичайники поінформували мешканців Павлограда

28 липня з метою запобігання травмування населення під час виявлення вибухонебезпечних предметів співробітники Павлоградського РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців міста Павлограда. Спілкуючись з перехожими, надзвичайники пояснювали, яким має бути алгоритм дії кожного, хто потрапив на підозрілий предмет. Про це йдеться у повідомленні відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Фахівці ДСНС особливу увагу звертали на те, що вибухонебезпечні предмети становлять смертельну загрозу. Всі вони містять вибухові речовини й можуть вибухнути від удару, тертя, струсу тощо. Саме тому виявленні підозрілі предмети ні в якому разі не можна чіпати.

«Пам’ятайте, необачливі дії можуть коштувати Вам життя! Тому, якщо ви виявили предмет підозрілого характеру необхідно в першу чергу зберігаючи спокій, відійти на безпечну відстань, не менше 100 метрів, та зателефонувати до Служби порятунку за номером «101» або поліції за номерами «102», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, тільки протягом вчорашнього дня відділеннями групи піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області було знищено 29 одиниць вибухонебезпечних предметів, з яких 2 касетних блока сучасних реактивних снарядів від реактивних систем залпового вогню та 27 одиниць сучасних касетних боєприпасів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook