ГоловнаCуспільство

На Дніпропетровщині презентували нову марку «Доброго вечора, ми з України!»

На Дніпропетровщині ввели в обіг нову українську марку: «Доброго вечора, ми з України!». На ній – український трактор, що тягне «на буксирі» ворожий танк. Це вже четверта марка воєнної серії. Її урочисто погасили у Дніпрі та Кривому Розі.

«Нову поштову марку вводимо в обіг у День Української Державності. Вона – про сильний та незламний дух нашого народу. Наразі ми усі, кожен на своєму місці, наближаємо омріяну перемогу», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Кожна українська марка, випущена під час війни, має власне знакове зображення. Цього разу сюжетом ескізу став реальний випадок, що стався на Миколаївщині. Там аграрій на власному тракторі доставив українським військовим підбитий ворожий танк.

«Трактор, що тягне танк, – це і смішно, і актуально. Завдяки військовим, добровольцям, волонтерам, а ще нашому гумору Україна переможе», – сказав секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара.

«Марка символізує готовність українців боротися навіть цивільною технікою – проти ворожої військової. Ескіз та тематику обирав народ – голосуванням у соцмережах», – повідомив директор Дніпропетровської дирекції «Укрпошти» Дмитро Лісєєнко.

Марку випустили накладом 5 млн штук: 3 млн – для відправлень по Україні, 2 млн – за кордон.

«Марки – це історія. Я почав їх збирати лише тиждень тому. У колекції уже три штуки, – розповів школяр із Дніпропетровщини Максим Шеремет. – Сьогодні прийшов придбати нову марку. Зображення на ній означає, що ми – непереможна нація».

До марки випустили і художній конверт та листівку. Дніпрянка Зоя Русанова каже, придбала новинки для онуків. А ще – відправить друзям на захід України та у Німеччину.

«Пишаюся Україною і нашими людьми, – сказала Зоя Русанова. – Маю всі марки воєнної серії».

Вже сьогодні марка «Доброго вечора, ми з України!» – у вільному доступі в усіх поштових відділеннях області.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook