ГоловнаCуспільство

В Україні медичні працівники зможуть отримати пільговий кредит на житло на 20 років під 3 % річних

Кабінет Міністрів затвердив умови програми «Доступна іпотека», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Програма почне діяти з 1 жовтня 2022 року, забезпечувати її буде державна компанія «Укрфінжитло». Отримати пільговий кредит під 3 % на 20 років із початковим внеском 20 % вартості нерухомості зможуть медичні працівники, військові, вчителі, науковці тощо. Про це повідомляють у прес-службі МОЗ України.

Початковий внесок та частину тіла кредиту коштом бюджетних програм зможуть також компенсувати роботодавці (розмір компенсації залежатиме від років вислуги).

Медичні працівники-кандидати на участь у програмі мають бути повнолітніми громадянами України, молодшими за 70 років, бути платоспроможними та мати змогу здійснювати платежі з погашення та обслуговування кредиту. Житлова нерухомість, що перебуває в їхній власності, не має перевищувати 52,5 кв. м та додаткові 21 кв. м — на кожного члена сім’ї. Водночас нерухомість, розташовану в районі проведення воєнних дій або на території, яка перебуває в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), враховувати не будуть.

«За програмою «Доступна іпотека» можна буде придбати житло, розташоване на території України, загальною площею до 52,5 кв. м + 21 кв. м на кожного члена сім’ї. Якщо йдеться про обласний центр, житло не має бути старшим за 10 років, а його вартість не повинна перевищувати оціночну.

Житло, що береться в іпотеку, обов’язково буде застраховане від ризиків випадкового знищення або випадкового пошкодження на повну оціночну вартість»,- пояснюють у прес-службі МОЗ.

Заявку на участь у програмі можна буде подати через портал «Дія».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook