ГоловнаCуспільство

До Дніпра прибули дві патронатні родини переселенців

З початку повномасштабного вторгнення Росії, до Дніпра евакуювались дві патронатні родини. Вони були вимушені переїхати з Донеччини. Таким чином на сьогодні у Дніпрі чотири патронатні сім’ї, у яких виховується 11 дітей. Про це повідомляє прес-служба Дніпровської міської ради.

«З них дві сімʼї були утворені у Дніпрі, а дві родини перемістились з Донеччини – Словʼянська та Дружківки. Патронатні родини прибули разом з вихованцями та зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи. Наразі ми з ними плідно працюємо та допомагаємо їм. Раніше термін перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становив 3 місяці з подальшим продовженням до 6 місяців, наразі ж були внесені зміни і дітки можуть перебувати у патронатних родинах до кінця воєнного стану», – зазначила завідувачка сектору з питань соціального захисту дітей управління-служби у справах дітей департаменту соціальної політики ДМР Людмила Сусленкова. 

Патронатна вихователька Марина Лопатіна виховує двох власних хлопців і під її опікою перебувають ще два. Жінка була вимушена виїхати зі Словʼянська та шукати новий дім у Дніпрі: «Ми виїхали разом з чоловіком та двома нашими дітьми, ще один малюк був у нас під опікою. У Дніпрі нам надали під опіку ще одного хлопчика – дворічного Марка».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook