ГоловнаCуспільство

У Дніпрі молодь та представники елегантного віку змагались хто найкраще знає рідну країну

У Дніпрі пройшов українознавчий батл поколінь. Це перший захід, який започаткували, аби об'єднати молодь з представниками елегантного віку для обміну знань про рідну країну. Про це повідомили у прес-службі Дніпровської міськради.

«Ми запросили команду молоді у складі десятьох учасників та наших представників Університету третього віку — теж десять учасників. Їм ми запропонували помірятись, хто знає більше і чия команда виявиться спритнішою у розгадуванні етнічних та патріотичних загадок. Серед завдань – вікторини, конкурси на знання українських пісень, фразеологізмів та сталих виразів тощо. Ми не збираємось зупинятись і надалі плануємо удосконалювати такий вид діяльності, аби допомагати нашим учасникам УТВ відволікатись від буденності», — зазначила головна спеціалістка управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Вікторія Дерець.

Зі свого боку директорка Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова Ольга Матюхіна додала: «Ось ця комунікація між молоддю і представниками елегантного віку потрібна, бо це важливий досвід спілкування й обміну думками між двома поколіннями. Адже люди поважного віку мають життєвий досвід, а молодь володіє сучасними технологіями і вона запросто може поділитись своїми знаннями».

Слухачка Університету третього віку Лідія Прокофʼєва залюбки долучилась до батлу: «Мене зацікавив такий формат заходу, адже він присвячений українській культурі, мові та нашій країні. Тим паче університет проводить багато занять, повʼязаних з українізацією, ми залюбки ходимо до розмовного клубу, тож і даний батл для нас – це теж можливість дізнатись щось нове про нашу країну. Крім цього, нам було цікаво позмагатись з молоддю та дізнатись хто ж кого переможе». 

Зі свого боку представниця молодіжної команди, художня керівниця КПНЗ «Дитячо-юнацький центр «Штурм»» ДМР Софія Івановська додала: «Ми побачили оголошення у соціальних мережах і вирішили взяти участь у батлі, бо було цікаво позмагатись з представниками елегантного віку. Тим паче на сьогодні подібні заходи, які прославляють нашу українську культуру, важливі, бо зараз такий час, коли популяризація всього, що повʼязано з нашою країною, надважливе завдання кожного покоління».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook