ГоловнаCуспільство

Обстріли громад, відновлення електропостачання та розмінування територій: про ситуацію у регіоні за тиждень

Останній тиждень ворог обстрілював громади області з артилерії, ракетами та дронами-камікадзе. Потерпали Криворізький, Нікопольський та Синельниківський райони. Вісім людей загинули, ще 23 – постраждали. Про це розповів під час брифінгу в Дніпропетровській ОВА голова обласної ради Микола Лукашук.

«Лише за останні сім днів в області пошкоджено більш ніж півтори сотні будинків та господарчих споруд. А ще заклади культури, освіти, спорткомплекси, газогони, водогони, лінії електропередач. Під обстріли потрапили адмінбудівлі, лікарні, магазини, підприємства, хлібокомбінат, автівки», – зазначив Микола Лукашук. 

Від додав, що список громад, які знаходяться в зоні бойових дій, цього тижня поповнила Марганецька. Нині їх на Дніпропетровщині 10. Тим часом аварійні бригади повернули електроенергію у майже 8 тис домогосподарств. 

«Ліквідація відключень після ворожих обстрілів завжди відбувається швидко. Хочу подякувати фахівцям за оперативність», – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради.

Піротехніки області з минулої п’ятниці 14 разів виїжджали на розмінування. Виявили та знищили понад 120 одиниць боєприпасів. Загалом з початку війни співробітники ДСНС знешкодили майже  4,7 тис вибухонебезпечних предметів.

На Дніпропетровщину продовжують прибувати переселенці. Щотижня у середньому від 3 до 7 тисяч. Люди найчастіше зупиняються у великих містах: Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському. 

За словами Миколи Лукашука, всі комунальні служби, об’єкти критичної інфраструктури області працюють в штатному режимі. Йде активна підготовка до опалювального сезону. Дніпропетровщина забезпечена ліками й продуктами харчування.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook