ГоловнаCуспільство
Спецтема

Понад 300 тис мешканців області вакцинувалися від COVID-19 бустерною дозою

На Дніпропетровщині понад 300 тис мешканців вже вакциновані від коронавірусу бустерною дозою. З них більш ніж 92 тис – люди 60+. Загалом імунізовані майже 60% дорослого населення регіону. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Продовжуємо вакцинацію. Працюємо й у суботу та неділю. Аби знизити навантаження на медичну галузь, – зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька. – За останній тиждень захворюваність на коронавірус в області трохи знизилася, але це не привід розслаблятися. COVID-19 нікуди не подівся». 

Вона додала, що понад 80% хворих на коронавірус пацієнтів, які перебувають у стаціонарах – не мають жодного щеплення.

На Дніпропетровщині працюють 199 амбулаторних пунктів щеплення, 60 мобільних бригад і 21 центр масової вакцинації.

Імунізують препаратами Comirnaty від Pfizer/BioNTech, CoronaVac і Janssen від Johnson & Johnson. Їх на Дніпропетровщині понад 270 тис доз.

У Новоолександрівській громаді Дніпровського району імунізовані понад 90% місцевих жителів.

«Наші люди знають, що коронавірус – це не жарти і потрібно вакцинуватися. У громаді щеплені майже 6,2 тис людей. І молодь приходить, і люди похилого віку. Зараз переважно за бустером», – розповів директор одного з центрів первинної медико-санітарної допомоги Сергій. 

Процедура незмінна: спершу люди заповнюють згоду на імунізацію, далі їх оглядає лікар, а потім – щеплення.

Після процедури півгодини вони знаходяться під наглядом медиків.

«Я жінка похилого віку і зважилася вакцинуватися. Минулого року ми з чоловіком робили повний курс щеплень. Ось прийшли на повторну імунізацію. Навколо люди хворіли дуже тяжко. А ми так: трохи покашляли, почихали, таблетки попили та й усе. Не було нічого серйозного», – сказала місцева мешканка Раїса.

«Я пройшов вогонь, воду і мідні труби. Бачив багато у цьому житті. Але якщо треба вакцинуватися, то треба. Щоб самому не хворіти й інших не заражати», – наголосив місцевий мешканець Юрій.

Загалом з початку епідемії на Дніпропетровщині зробили понад 3,2 млн щеплень від коронавірусу. Окрім першої розпочали робити другу бустерну дозу. Нею щепили більш ніж 13 тис людей.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook