ГоловнаCуспільство

На 122 млн грн скоротилася заборгованість з виплати заробітної плати у Дніпрі

У Дніпрі зменшилася заборгованість з виплати заробітної плати. Якщо на початку року вона становила 243 млн 387 тис. грн, то нині — 122 млн грн. Про це під час брифінгу 28 жовтня повідомила начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради Тетяна Янушкевич, йдеться у повідомленні Дніпровської міськради.

За її словами, станом на 01.09.2022 р. відповідну заборгованість мали 49 підприємств міста. 

«26 жовтня провели засідання комісії з питань контролю за станом виплати заробітної плати та з’ясували, що 8 підприємств вже цілком погасили заборгованість. Решта, які належать до економічно активних, частково погасили борги минулих років і сплачують поточну зарплатню працівникам», — сказала Тетяна Янушкевич. 

Вона також додала: «До усіх підприємств доведено про відповідальність щодо невиплати заробітної плати. Така відповідальність може мати персональний характер, тобто до керівників. Вони повинні розуміти, що кошти, які надходять на підприємство-боржник, повинні передусім направлятися на виплату заборгованості із заробітної плати. Також складено відповідні графіки погашення боргів, щотижня моніторимо ситуацію».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook