ГоловнаCуспільство

У Дніпрі для будинків ОСББ/ЖБК з індивідуальними котельнями та насосними станціями закупатимуть генератори на умовах співфінансування

У Дніпрі стартував пілотний проєкт із закупівлі генераторів для будинків ОСББ/ЖБК, які мають індивідуальні котельні, на умовах співфінансування. Йдеться про дахові, підвальні котельні чи насосні станції, які забезпечують автономну циркуляцію теплоносія чи води безпосередньо у будинку. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«У таких будинках є критична небезпека за тривалої відсутності електропостачання. Вимкнення насосів може призвести до розмерзання системи водо- чи теплопостачання. Саме на такі будинки і спрямований наш пілотний проєкт, аби забезпечити їх джерелами резервного живлення, тобто підтримувати таку циркуляцію у будинках. Для участі у проєкті голови правління об’єднання співласників чи кооперативу можуть напряму звертатися до нашого департаменту через соціальні мережі (https://www.facebook.com/osbbDnipro/) або телефоном 063-340-94-77. Потрібна заява від голови правління, де вказано очікувану потужність генератора, кількість фаз і, власне, для чого він буде потрібен. Фінансування такого генератора проходить на умовах співфінансування, коли 25% сплачують співвласники та 75% — міський бюджет», — розповів під час брифінгу начальник відділу з організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Владислав Макарець.

Він також наголосив: «Цей проєкт для будинків з індивідуальними котельнями чи насосними станціями. Збиратимемо заявки у міру надходження і проводитимемо закупівлю таких генераторів. На сьогодні вже маємо понад 30 відповідних заяв».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook