ГоловнаCуспільство

У Перещепинській громаді проводять комп’ютерні курси для людей 60+

У коворкінг центрі Перещепинської громади проводять комп’ютерні курси для людей старшого віку. Учням 60+ викладає переселенка з Луганщини. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

Сучасний мультимедійний простір у громаді відкрили два місяці тому. Там проводять навчання та семінари. Усі бажаючі можуть безкоштовно підвищити кваліфікацію, дізнатися як отримати роботу або відкрити власний бізнес. Найперше, переселенці.

Проводять у коворкінг центрі й комп’ютерні курси для людей старшого віку. Програма розрахована на місяць. Заняття – два рази на тиждень.

«Ми не очікували такого ажіотажу. Записалося багато людей. Довелося ділити їх на групи. Вже пройшли перші заняття. Видно, що «учням» подобається. Наша мета, аби вони йшли в ногу з часом. Могли краще комунікувати у цифровому світі», – розповів керівник коворкінг центру Валентин Хохлов. 

Викладати зголосилась переселенка з Кремінної Тетяна. У рідному місті вона працювала бібліотекарем. До Перещепинської громади жінка переїхала три місяці тому. Разом із родиною та двома собаками. Евакуювалися практично без речей – з одним рюкзаком. Нині починають усе наново, планують життя.

«Починаємо з азів. Так людям старшого віку простіше. Адже на першому занятті деякі не вміли користуватися комп’ютерною мишкою. Згодом кожному зареєструємо електронну пошту. А ще створимо сторінки у соцмережах. Щоб вони могли дізнаватися останні новини, спілкуватися онлайн», – сказала Тетяна.  

71-річна місцева мешканка Лідія Дмитрівна прийшла розширити свої комп’ютерні знання. Каже, вчитися ніколи не пізно.

«В мене є ноутбук і смартфон. Користуватися ними навчила невістка. Можу навіть фільми онлайн дивитися. Але хочеться знати більше. Як то кажуть, бути впевненим користувачем», – сказала учасниця курсів Лідія Дмитрівна.  

«Приємно, коли все вмієш і знаєш сам. Хоча б найголовніше, основне. Тому й приходжу займатися», – додала 60-річна жителька громади Валентина.

Після завершення першого місячного курсу планують наступний набір.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook