ГоловнаCуспільство

Герої медичного фронту: у Дніпрі виліковують більш ніж 90 % бійців

Дніпровські лікарі докладають усіх зусиль, аби врятувати життя поранених. На сьогодні близько десятка медзакладів міста цілодобово надають допомогу тим, хто зазнав травм внаслідок дій окупантів. У Дніпрі виліковують більш ніж 90 % бійців. Це один з найкращих показників в Україні, передають у прес-службі Дніпровської міськради.

«Ми продовжуємо рятувати наших військових, а також надаємо допомогу цивільному населенню. У нашому закладі бійці отримують термінове та відстрочене оперативне лікування, і вже після ми їх відправляємо на реабілітацію до інших закладів. Зазвичай вони потрапляють до нас з кульовими, мінно-уламковими травмами та травматичними ампутаціями кінцівок», — зазначив завідувач відділення одного із медичних закладів Дніпра Ярослав. 

Військовий Валентин потрапив до медичного закладу Дніпра близько двох тижнів тому. Згадує, що того дня, коли отримав поранення, був на захисті однієї з позиції і там з побратимами тримали активно оборону: «На жаль, отримав там поранення — мінно-вибухову травму. Зараз добре себе почуваю, лікарі доклали всіх зусиль, аби врятувати мене».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook