ГоловнаCуспільство

Дніпропетровськгаз: відмова від паперових платіжок за розподіл газу – економія дефіцитних енергоресурсів

З жовтня 2022 року АТ «Дніпропетровськгаз» та інші газорозподільні компанії, які працюють під брендом Регіональної газової компанії (РГК), проводять спільний екопроєкт «Дерево життя». Його мета – економія дефіцитних для країни енергоресурсів та збереження довкілля. Результати вражають!  

Лише за перший місяць акції від паперових платіжок на користь електронних відмовилось 110 тис. споживачів газу по всій країні. А на сьогодні від роздруківок свідомо відмовилися 270 тис. клієнтів, серед яких більше 33 тис.споживачів Дніпропетровщини. Завдяки кожному із них вдалось заощадити дефіцитні енергоресурси, воду, та посприяти покращенню екологічної ситуації в нашому регіоні та країні в цілому. І кількість відмов від паперових платіжок зростає щомісяця, повідомляють у прес-службі Дніпропетровськгазу.

Для друку 270 тис. квитанцій потрібно 675 кг паперу та 400 кВт*год електроенергії.

Відповідно, за рік економія тільки на ненадрукованих 270 000 квитанціях складатиме 8,1 тонни паперу та 4800 кВт*год електроенергії. Такий обсяг електроенергії споживає 32 домогосподарства за один зимовий місяць.  

При відмові від паперових платіжок вся країна економить двічі: на виготовленні паперу та на друці квитанцій. Коли споживачі відмовляється від друкованих платіжок – це зменшує викиди у атмосферу, які супроводжують виробництво паперу та поліграфічне підприємство. 

АТ «Дніпропетровськгаз» та інші газорозподільні компанії країни дбають про збереження екології і відновлення зелених ресурсів. 

Тому, на знак подяки споживачам за відмову від паперових рахунків компанії, що працюють під брендом РГК, висаджують нові сади, алеї, парки та оновлюють ліси у 15 регіонах України. «Завдяки акції «Дерево життя» восени 2022 року висаджено майже 24 тисячі дерев – лип, кленів, дубів, берез, вільх, дерев хвойних порід, горіхів та різних плодових дерев. Із них АТ «Дніпропетровськгаз» висадив більше 360 дерев у регіоні. Ці саджанці було придбано за кошти, які ми заощадили на друці паперових платіжок»,- зазначають в управлінні зовнішніх комунікацій компанії.

Для відмови від паперої платіжки необхідно: 

  • Перейти в особистий кабінет 104.ua та натиснути на три лінії у лівому верхньому куті. 
  • Обрати пункт «Розрахунки». 
  • Поставити галочку навпроти опції «Відмовитися від паперового рахунка».

Дніпропетровськгаз закликає своїх клієнтів до свідомої економії енергоресурсів та відновлення зелених насаджень в Україні!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook