ГоловнаCуспільство

Попри труднощі воєнного часу Дніпро провів оздоровчу кампанію-2022

У нинішньому році коштом міського бюджету оздоровили 353-х дніпрян пільгових категорій. Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради забезпечив санаторно-курортним лікуванням дітей з інвалідністю із супровідниками, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи (І та ІІ категорії). Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті мерії Дніпра.

За словами начальниці відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики міської ради Анни Наливайко, з 2020-го року відповідна оздоровча кампанія проходить не через централізоване відправлення людей до оздоровчих закладів, а через укладання тристоронніх договорів між департаментом, громадянами та обраним санаторно-курортним закладом. 

«Для дітей з інвалідністю із супровідниками було укладено 152 договори про відшкодування вартості путівок санаторно-курортним закладам. Батьки обрали такі заклади, як «Курорт «Орлівщина», «Дніпро-Бескид», «Конвалія», «Карпати», «Сонячний», «Миргород», «Моршинкурорт», «Верховина».

Для осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій в Афганістані було укладено 71 договір, а для оздоровлення чорнобильців – 130. Ці пільгові категорії громадян обрали такі санаторно-курортні заклади, як «Курорт «Орлівщина», «Дніпро-Бескид», «Конвалія», «Карпати», «Сонячний», «Батьківщина», «Поляна», «Славутич», «Українська готельна група»», – розповіла під час брифінгу 6 грудня Анна Наливайко. 

Вона також додала: «Департамент продовжив практику оздоровлення дітей пільгових категорій коштом державного бюджету. Бюджетні місця надав департамент соціального захисту населення Дніпропетровської обласної держадміністрації. У «МДЦ «Артек» цього року оздоровлено 11 дітей (1 дитину-сироту, 3 дитини, позбавлені батьківського піклування, та 7 дітей із багатодітних сімей). У дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Синевірське озеро» оздоровлено 20 дітей».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook