ГоловнаCуспільство

Черговий по місту: представник міської влади перевірив будинки ОСББ, де встановлені генератори, виконано ремонт та відвідав Пункт незламності

У Дніпрі міська влада, аби запобігти критичній небезпеці, пов’язаній з відключенням електроенергії, продовжує допомагати ОСББ/ЖБК закуповувати генератори. Йдеться про ті будинки, які мають індивідуальні котельні (дахові, підвальні) чи насосні станції, які забезпечують автономну циркуляцію теплоносія або води безпосередньо у домі. Фінансування генераторів проходить на умовах співфінансування, коли 25% сплачують співвласники та 75% — міський бюджет. Нині встановлено перші 43 генератори, процес триває. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

Сьогодні, 5 січня, за завданням міського голови Бориса Філатова, начальник відділу організаційної роботи департаменту з питань самоорганізації населення міської ради Владислав Макарець, який цього дня є черговим по місту, відвідав ОСББ «Суворовець». Тут вже підключено генератор для безперебійної роботи насосної станції.

«Цей будинок — один із об’єктів критичної інфраструктури, оскільки тут власна насосна станція, тобто автономна циркуляція водопостачання. І за відсутності електроенергії у мешканців не було б ще й води. Тому для цього будинку ОСББ придбано і встановлено генератор на умовах співфінансування. Перевірили роботу прилада, усе справно працює», — підкреслив Владислав Макарець. 

Також під час інспекційного об’їзду представник міської влади відвідав будинок ОСББ «Надія 2/4», де закінчили аварійний ремонт системи електромереж.

«Раніше у будинку були постійні вигорання. Аби уникнути ризиків подальшого виникнення аварійних ситуацій, за програмою співфінансування виконали ремонт електромереж. Замінено старий алюмінієвий на кабель із міді, а також встановлено розподільні коробки на кожному поверсі», — розповів Владислав Макарець.

Він також додав: «Вже у січні буде оголошено переможців на виконання цього року аварійних ремонтів у будинках ОСББ/ЖБК за муніципальною програмою співфінансування. Загалом було подано 533 заявки. Найпопулярніші — щодо ремонту сантехніки, електрики, ліфтового обладнання, покрівлі». 

Також черговий по місту цього дня відвідав і Пункт незламності, організований у Палаці творчості та юнацтва, що на ж/м Покровський. Поруч із пунктом є будинки, які цілком на електриці, а відтак — мешканці часто відвідують його, коли вимикають світло. 

«У цьому пункті є усе необхідне, зокрема й генератор, вода, розетки тощо. Саме зараз, у період планових відключень світла, побачили, що люди приходять до пункту. Одночасно тут можуть перебувати до ста осіб. У перший блекаут за день це місце відвідали 400 людей. Є окремі зони для відвідувачів з маленькими дітьми, з домашніми тваринами», — додав Владислав Макарець, інспектуючи локацію. 

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook